Familier med kræftramte børn

Familier med kræftramte børn er Danmarks største børnekræftorganisation. De arbejder på at skabe bedre vilkår for de børn, der hvert år, får konstateret en kræftsygdom.

Hvert år får ca. 160 børn under 14 år i Danmark konstateret kræft. Det betyder store omvæltninger for de familier, der rammes. Der er ikke altid overskud og mulighed for at gøre de ting, familier normalt gør, fx. gå en tur i biografen, i Zoo, eller tage ud at rejse. Familierne er isolerede fra omverdenen i lange perioder pga. de syge børns meget svækkede immunforsvar.

Alle disse familier har brug for, bare en gang imellem at gøre og lave ting, der er en selvfølge for mange andre børn og familier. Vi støtter hvert år med et glædeslegat og er med til at sikre, at flere familier blandt andet kan komme på sommercamp og her i december kommer til julefest. Der afholdes flere julefester, hvor familierne kan deltage og det betyder at børnene får mulighed for at være sammen med familierne under andre forhold end hospitalerne. Der afleveres også gaver på OUH til de børn, der ikke har mulighed for at deltage. Dyb respekt for organisationens store arbejde.